Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Πρότυπο μαθητικό κυλικείο που μαγειρεύουν οι μαθητές

Το πρότυπο /μαθητικό κυλικείο του Δημοτικού Σχολείου Συκαμίνου είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια στο σχολείο μας απο τους μαθητές της ΣΤ και της Ε τάξης και με την αρωγή των γονέων που με συγκινητικό τρόπο το έχουν αγκαλιάσει στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα απόρροια των παιδαγωγικών μας γνώσεων ( βιωματική μάθηση, σχέδια εργασίας) όπου τα παιδιά:  • αποκτούν συνήθειες υγιεινης διατροφής
  • μαθαίνουν να συνεργάζονται , 
  • μαθαίνουν να διαχερίζονται χρήματα, να έχουν ταμείο της τάξης τους να συναποφασίζουν για το πως θα διαθέσουν τα χρήματά τους
  • μαθαίνουν το κερδος και την ζημιά τους νόμους της αγοράς μέσα από βιωματική μάθηση,
  •  αποκτουν συνήθειες καταναλωτή και 
  • μαθαίνουν να περιμένουν την σειρά τους χωρίς να σπρώχνουν σεβόμενοι τους συμμαθητές τους
Εμπευστής της ιδέας αυτής ήταν ο κύρος Αποστόλου Στέφανος. Την αρχική οργάνωση την έκανε η κυρία Παπαδόπουλου Εύη και στην ιδέα πρόσθεσε στοιχεία η κυρία Γκαλιάτα Θεοδοσία. Αλλά και οι αναπληρωτές μας εκπαιδευτικοί στήριξαν αυτή την ιδέα με αγάπη και μεράκι όπως ο εκπαιδευτικός της Ε τάξης Μπατοσύλης Φάνης η Κεκκάη Ιωάννα.
 Είναι μία συλλογική ενέργεια που γίνεται με μεράκι και αγάπη από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές!

Γιατί εμείς στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμίνου λειτουργούμε σαν ομάδα!


Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο θα παρακοληθήσετε τη συνέντευξη της κα. Αναστασίας Κατσούγκρη και κ. Στέφανου Αποστόλου  στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για τη λειτουργεία του μαθητικού κυλικείου.


Πρότυπο μαθητικό κυλικείο ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου