Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Εκδήλωση για το Χαμόγελο του Παιδιού


Μετά την ολοκλήρωση της δράσης του "Μαθητικού κυλικείου" που οργάνωσε και συντόνισε η δασκάλα της Ε' τάξης κ. Γκαλιάτα Θεοδοσία, οι μαθητές της Ε' δημοτικού πρότειναν τα χρήματα που εισέπραξαν από το κυλικείο να διατεθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Με τη συνεργασία των γονέων και κατόπιν συνεννόησης με υπεύθυνους από τον οργανισμό, το Σχολείο μας διοργάνωσε μία εκδήλωση αφιερωμένη σ' αυτή τη δράση. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 παρουσία όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών του Σχολείου, γονέων, της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ.Βασιλικής Ξυθάλη, της Σχολικής Συμβούλου κ.Σπυριδούλας Κυριάκη, η οποία αναπληρώνει τον. Σχολικό Σύμβουλο της 50ης περιφέρειας κ. Εμμανουήλ Κουμπιά, της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Νάντιας Κουρμούση και της εκπροσώπου από το Χαμόγελο του Παιδιού κ. Μαρίνας Καβαλλιεράκη.


Στην εισήγησή της η Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Αναστασία Κατσούγκρη, αναφέρθηκε στη δράση "Μαθητικό Κυλικείο" και στα οφέλη που αποκόμισαν συμμετέχοντας σε αυτή οι μαθητές της Ε' δημοτικού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίησή της: την κ. Γκαλιάτα και τους μαθητές της, τους γονείς των μαθητών της Ε' τάξης και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που στήριξαν τη δράση. 


Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η κ. Καβαλλιεράκη η οποία ευχαρίστησε το Σχολείο για το κάλεσμα και τους μαθητές της Ε' τάξης για την ευγενική προσφορά τους. Ενημέρωσε όλα τα παιδιά για την  ιστορία και την εθελοντική δράση του "Χαμόγελου του Παιδιού" και απάντησε στα ερωτήματά που της υπέβαλαν. Για να λυθούν περισσότερες απορίες των παιδιών, ήρθαμε σε επικοινωνία με την Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS καλώντας στο 1056.


Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση διατυπώνοντας τις απορίες τους. Οι μαθητές της Ε' είχαν ετοιμάσει  κάρτες βιβλιαράκια για το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου κατέγραψαν σκέψεις και ευχές για τα παιδιά που τις χρειάζονται και τα μοίρασαν στους προσκεκλημένους στην εκδήλωση μαζί με ένα φάκελο με ενημερωτικό υλικό για τη δράση του "Μαθητικού Κυλικείου". Επίσης, με τη βοήθεια των γονέων ετοίμασαν διάφορα εδέσματα και έστησαν ένα μπουφέ για τους καλεσμένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου