Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Γιορτή Χριστουγέννων Α&Β Δημοτικού

Χριστουγεννιάτικη κάρτα από τη Δ'τάξη
 με αφορμή το θεατρικό













Πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' και της Β' τάξης μας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο "Η μπουγάδα του Άη Βασίλη". Τους ευχαριστούμε θερμά καθώς και τις δασκάλες τους κα. Αλίς (Α' τάξη), κα. Σίσσυ (Β1 τάξη) και κα. Αθανασία (Β2 τάξη).




Φωτογραφίες από τη γιορτή: 












Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τhe little match girl

Σήμερα, 23/12/16, τελευταία μέρα πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης με τη βοήθεια της καθηγήτριας Αγγλικών, κα. Ελένης Λιακοπούλου, μας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο στην αγγλική γλώσσα "the little match girl" (ελλ. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα). 

Τους ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη παράσταση που μας παρουσιάσαν!  




ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Stone soup: a travelling recipe

Την Πέμπτη  8 Δεκεμβρίου παρουσιαστηκε στα παιδιά της Γ, Δ, Ε, ΣΤ το παραμύθι στην αγγλική γλώσσα “Stone soup: a travelling recipe” από την ομάδα "The Talking Oak Company". Η παράσταση πραγματοποιήθηκε δωρεάν  από τον Σύλλογο Γονέων και τους ευχαριστούμε εξαιρετικά γι' αυτό.

Φωτογραφίες από την παράσταση:






Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


03/12/2016: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities)

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.
Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).


Το σχολείο μας, γιορτάζοντας την ημέρα για τα άτομα με ειδικές ικανότητες,  σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Χαλκουτσίου διοργάνωσε μια σειρά από δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές της  Α' και Β' τάξης με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού! 


Μαζί ζωγραφίσαμε, κόψαμε ,κολλήσαμε, παίξαμε, σχεδιάσαμε την θάλασσα των διαφορετικών ψαριών όπου όλα τα ψαράκια ανεξαρτήτως  χρώματος σχεδίου μεγέθους είναι ίσα και κολυμπούν στον ίδιο βυθό!







Μάθαμε σωστές συμπεριφορές ώστε όλοι μας να δείχνουμε σεβασμό και αξία σε κάθε άνθρωπο τονίζοντας την αξία του «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ». Σε αυτό τον στόχο μας βοήθησε το "φιδάκι" με το παιχνίδι ερωτήσεων! Νιώσαμε πως όλοι είμαστε φίλοι αγαπημένοι και πως απλώνουμε  το χέρι σε όποιον μας χρειάζεται! 

Μοιραστήκαμε ικανότητες  και συναισθήματα.. . Μάθαμε να βλέπουμε το διαφορετικό με αγάπη,  τρυφερότητα κ κατανόηση γιατί πάνω από όλα είμαστε όλοι Παιδιά!


Φωτογραφίες από τις δράσεις μας:






Ευχαριστούμε τα παιδιά της Α' και Β' τάξης και τις δασκάλες τους. Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς του Ειδικού σχολείου για την επίσκεψή τους στο χώρο του σχολείου μας. Ελπίζουμε σύντομα να ανταποδώσουμε την επίσκεψή σας!


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

"Ο Οδυσσέας και Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο" της κας Α. Κατσουγκρη


Σήμερα, 02/12/2016 η διεύθύντρια του σχολείου μας κα. Αναστασία Κατσούγκρη, αποδεχόμενη την πρόσκληση της Ελληνικογερμανικής Αγωγής, παρουσίασε το βιβλίο της "Ο Οδυσσέας και Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο" με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. 







Της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο!